Policy för sociala medier

Här är vi många som också tycker att miljö och natur är viktigt. Här kan du vara med i den miljöpolitiska debatten och kämpa för klimatet. Vi vill visa goda och roliga exempel på att det kan vara lätt att leva på ett mer hållbart sätt. Det gör vi genom att dela med oss av miljösmarta tips och visa upp exempel på folk som lyckas.
Ibland behöver vi också hjälp av dig. Oftast handlar det om att vi behöver visa beslutsfattare att vi är många som tycker att det inte är okej när de tar beslut som kommer att påverka natur och miljö negativt.

Naturskyddsföreningen välkomnar en öppen dialog i denna kanal förutsatt att användare visar respekt för andra och diskuterar sak, inte person. Det är okej att kritisera och väcka debatt men vi tolererar inte personangrepp. Yttrandefriheten är grundlagsskyddad och mycket viktig i ett demokratiskt samhälle men den innebär inte att man får skriva vad som helst var som helst. Vi ställer högre krav på kommentarerna än att bara hålla sig till lagen. Våra kommentarsfält ska kännas trygga och roliga att diskutera i. Kommentarer som strider mot lag eller på annat sätt är olämpliga raderas. Detta gäller även kommentarer som innehåller kränkande personuppgifter. Vi ställer krav på en godtagbar etisk nivå på publicerade inlägg. Granskningen sker i efterhand och regelbundet. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som misstänks utgöra så kallade spam-meddelanden.

Vi förbehåller oss rätten att omedelbart ta bort olämpliga kommentarer och inlägg som:
– bryter mot lagen (1998:112) om elektroniska anslagstavlor och innehåller pornografiskt material, olaga hot, olaga integritetsintrång, olaga våldsskildringar, hets mot folkgrupp, uppmanar till brott eller inlägg som bryter mot upphovsrätten,
– är kränkande, till exempel främlingsfientliga eller sexistiska,
– är aggressiva, personliga påhopp, kränkningar, förtal, ryktesspridning eller liknande
– inte har någon koppling till Naturskyddsföreningens verksamhet,
– innehåller reklam som uttryckligen gynnar produkter och företag,
– är skrivna med ett stötande språk,
– diskuterar och hänger ut enskilda personer,
– har för huvudsaklig avsikt att provocera, till exempel med medvetna misstolkningar, eller:
– är envetna upprepningar på frågor som vi redan har besvarat.

Användare som publicerar kommentarer eller inlägg som innehåller något av ovanstående kan komma att blockeras. Inlägg och kommentarer med illegalt innehåll kommer att polisanmälas.

Naturskyddsföreningens medlemmar kan organisera sig i kretsar, länsförbund, nätverk och andra grupper. Förutom riksföreningens anställda på rikskansliet finns det också personer som arbetar på regionala kanslierna. Vi i Naturskyddsföreningen i Borås ansvarar själva för våra publiceringar och vår kommentarshantering samt att sidan administreras enligt svensk lag. Önskar du att ta bort eller anmäla olämpligt innehåll gör du detta genom att skicka ett e-postmeddelande till: boras@naturskyddsforeningen.se